dimarts, 2 de gener de 2018

Un any estrany.

Sí, aquest ha estat un any estrany. Han passat moltes coses des del darrer cop que diversos autors vam col·laborar en un projecte curiós, i prou reeixit.
En aquella ocasió pensàvem encara que vivíem en un país en decmocràcia, que hi havia hagut el que en deien "transició"
Doncs en els darrers anys, i fins i tot mesos, s'han destapat caretes, s'han aixecat catifes on s'amagaven moltes coses.
En realitat, els catalans som encara en un estat, España, en plena dictadura; on et poden posar a la presó per dir, per escriure, per votar, fins i tot per només pensar.
El grau de control ha arribat fins i tot a prohibir un color. Sí, s'ha arribat a prohibir el color groc, i a prohibir l'ús de la paraula "democràcia".
No sabem com s'acabarà tot plegat, de moment, no pinta gens bé; més imputats, més investigats, encara presos polítics...
Només un desig per l'any 2018: que entrem en democràcia, d'una punyetera vegada, però en democràcia de veritat, no en aquella que només pots dir el que ells volen que diguis.

REPÚBLICA CATALANA JA!!!!

15 comentaris:

 1. Haurem de continuar despertant consciències que ara encara estan adormides. Tossudament alçats i amb la veritat per davant conquerim nous adeptes per a la noastra independència.

  ResponElimina
 2. M,afegeixo al teu desig i que es pugui posar en marxa ben aviat aquesta república que tenim bloquejada.

  Gràcies per venir, Màrius. Fa tres anys de l,altra trobada i sembla que faci una eternitat de tantes coses viscudes!

  Però encar som aquí i amb ganes de tirar endavant!

  ResponElimina
 3. Van prohibir la paraula "democràcia" per partidista i això, que és tan increïble que hauria de ser impossible, aquí ho van fer sense ni despentinar-se. M'uneixo al teu desig, ens cal democràcia... democràcia de veritat.

  ResponElimina
 4. L'altre dia, revisitant la pel.lícula Invictus, sobre una història del mandat de Mandela, em vaig adonar de nou que cal molta perseverança i intel.ligència per superar les grans dificultats que porta la falsa democràcia. Veient la figura de Mandela vaig ser conscient que també manquen grans homes i dones per fer-ho possible. Salut!

  ResponElimina
 5. Fas un retrat terrible de la realitat de la pobresa democràtica de l'estat.
  A l'altre costat de la balança hi ha la fermesa de la població catalana en defensa de la democràcia, la República i la llibertat. El plat es decantarà pel pes de la veritable justícia.

  ResponElimina
 6. La bloguejarem, ben bloguejada. Som de la ceba i resilients, des de quan encara no en sabíem el significat. Persistirem amb el groc i amb tots els colors i totes les paraules. Tombarà, temps al temps!

  ResponElimina
 7. Sempre democràcia i justícia...Si no perdem l'esperança, potser algun dia farem el cim i volarem ben alt, ben alt!!!

  ResponElimina
 8. És un desig compartit per molts! Seguirem lluitant

  ResponElimina
 9. Un desig que només surt de la gent que realment som demòcrates i que està en massa boques que no tenen ni idea i, no tan sols això, que els seus actes són totalment antidemocràtics.
  Pas a pas, ferms i endavant!!

  ResponElimina
 10. Estem en guerra i, com en totes les guerres hi ha batalles. A dia d'avui, ja tenim localitzades les accions possibles dels enemics i la seva ubicació. Tothom ha quedat retratat. És qüestió de temps, no gaire, de guanyar la guerra, perquè és inevitable que existeixi la República Catalana.

  ResponElimina
 11. Continuarem avançant sense defallir.

  ResponElimina
 12. És un desig que compartim molts. Ens cal la democràcia, és insuportable viure sota una dictadura avalada per Europa, que ens puguin fer el que vulguin i no passi res. Necessitem ser, mai hem estat més a prop que ara i no ens podem rendir, encara que ens faltin les forces...

  ResponElimina
 13. Desitjo, suposo que com tots, que es resolgui la situació d'una vegada, però no les tinc totes de que sigui tal i com volem nosaltres. L'enemig és una mala peça al teler. I els qui ens podrien tirar un cable, passen de tot i tiren per la tangent. No sé pas com ens en sortirem de tot això!

  ResponElimina
 14. Bon any, Màrius, i no perdem l'esperança que la paraula Democràcia torni a emplenar-se amb tot el seu contingut!

  ResponElimina