dimecres, 24 de gener del 2018

Em presento

M'agrada escriure, encara que em sembla que ho faig poc, serà per aquesta tendència incontrolada de  comparar-me amb una colla d'escriptors de la xarxa d'allò més actius. I ara, ho aprofito per disculpar-me per no ser del grup dels que sempre saben que dir i són comentaristes de mena.
El món del blocs, el vaig descobrir a l'escola. Sóc mestra jubilada i ens els últims anys de treball, d'això en farà uns deu, era responsable de la biblioteca escolar i vam introduir els blocs a l'escola com un mitjà dinàmic d'expressió. A la biblioteca era d'expressió , de descoberta literària i també de mediateca. I us vaig trobar!
Vaig descobrir les paramies de Víctor Pàmies i Riudor i de retruc els homenatges a Salvador Espriu, a Montserrat Roig..., encapçalades  per un retrat pintat per una tal Carme Rosanas. Des de l'escola, em vaig fer seguidora dels blocs artístics i poètics de la Sàlvia de Cocentaina i les poetes una altra vegada (ara recordo l'Isabel Barriel). El món de les biblioteques és un gran tresor!
És el 2013, poc després de jubilar-me, que vaig crear el bloc poètic Sota la pamela i de mica en mica aquest club poètic se'm va fer gran : en Xavier, la Carme, la M.Roser, l'Helena, la Glòria, l'Anton, en Jordi, la Montse, l'Eduard... Recordo la Roda poètica del Juny de 2015, la meva primera roda, com vaig xalar! Amb vosaltres m'he fet gran, poèticament parlant.
Sigui de naixement, d'herència o de deformació professional, també sóc contista. Al dos mil  nou, vam editar el primer llibre de contes il·lustrat Caputxetes de tots colors (il·lustradors Gerard Bosch i  Emi Ribera).
Continuant l'aventura contista, dono vida a un altre bloc : La Bruixa de Perafita, un conte per capítols que sortia a la revista local el Full de Perafita i que acabà sent un conte de fil i canya, il·lustrat també pel meu fill Gerard. Amb ganes de que aquesta bruixa sigui molt vividora , ara editarem en paper el segon conte de fil i canya anomenat  "El secret de Can Barrina".
Ah, vaig sortir de l'armari com poetessa, oficialment per allà el 2006, amb un llibre titulat "Així com Penèlope" i   el 2012 vam publicar el segon recull poètic " A cops de mall". Ara m'estic plantejant un nou llibre amb alguns dels poemes del bloc i en aquest, vosaltres també m'heu inspirat.


23 comentaris:

 1. M'ha agradat molt la teva presentació, perquè tot i que ens coneixem de fa temps a la xarxa i fins i tot ens vam trobar personalment a Torelló, hi ha coses que no sabia i que m'ajuden a saber més de tu.

  Moltes gràcies per venir, Teresa, sota la teva pamela sempre ens hi hem trobat bé.

  ResponElimina
  Respostes
  1. A l'altra trobada no em vaig atrevir, ho veia massa gran.
   Com que el temps passa tan depressa i encara ens anem trobant per aquest espai que es diu blogs i ja ens hem dit i compartit, és hora de presentar-nos d'alguna manera. La veritat és que esperava poder conèixer abans, personalment, la gran colla blogaire en la trobada presencial.
   Carme, poder venir a Torelló a trobar-vos va ser un gran plaer.

   Elimina
 2. Coincidim en dues coses. La meva admiració cap als que "sempre saben que dir" i el meu afecte cap el món de les biblioteques, un món que és efectivament un gran tresor del que és un privilegi poder gaudir.
  Bé, també coincidim en l'estimació cap al món blogaire però, com que estem comentant aquí, això ja ho dono per entès.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Compartim l'escriptura i les ganes de ser escoltats a través d'aquest fil mut però tan expressiu que es diu xarxa o blog. I, de tant en tant, pesquem algun que d'altre enamorat de les lletres.

   Elimina
 3. Teresa, mai no m'hauria imaginat que tindria amigues i amics que no conec personalment.
  Roda la pamela
  i torna el poema.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Xavier, aquests blogs fan amics i amigues i espero poder-vos conèixer personalment ben aviat.

   Elimina
 4. Et segueixo des de aquí i m'agrada com et presentes.

  ResponElimina
 5. Ah, veig que ets de la branca de la poesia, per això no ens tenim vists tu i jo

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sí, pels blogs més aviat practico la poesia i la segueixo més que la prosa. Confesso que els textos més llargs per pantalla em costen. Sóc de paper, jo.

   Elimina
 6. Jo, com el Pons, també m'inclino més cap a la prosa, tot i que algun pinet he fet amb la poesia, i per això no sabia de tu, però estic contenta de que siguis aquí, si més no també compartim professió. Així que coses per a compartir en podem tenir un munt!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Compartim les lletres i com mestres segur que moltes coses més! I, especialment en aquest curs tant dur que us toca viure. Molta força, Laura!

   Elimina
 7. Em temo que penso com en Pons també, la branca de la poesia no la toco massa. Però està molt bé que totes i tots participem en aquesta trobada conjuntament!

  ResponElimina
  Respostes
  1. M'hi he sentit convidada i cap al blog falten poetes!
   Molt de gust, XeXu!

   Elimina
 8. Hola Teresa, ja fa temps que tu i jo ens vam trobar per les xarxes...A mi també m'agrada molt escriure contes potser és cosa de la nostra professió. Ah i jo segueixo la Bruixa de Perafita...

  ResponElimina
  Respostes
  1. M.Roser, per tu, la Carme i en Xavier, especialment, que sóc a la colla de blogaires. Compartim poesies i gust pels contes i estic convençuda que les criatures que han conviscut amb nosaltres a l'escola en tenen la culpa. Ens van encomanar imaginació, alegria i molt de "qüentu". Per molts anys ens duri!

   Elimina
 9. Doncs endavant amb els llibres de contes i poesies! Salut!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies, Ignasi. Salut també per tu i uns bons viatges en blanc i negre o de tots colors!

   Elimina
 10. Respostes
  1. Gràcies, Joan! Sobretot les que hem estat amb petits tenim molta energia acumulada.

   Elimina
 11. Si aquests espais són un estímul per a la creació literària i perquè sorgeixin contes com els teus, llarga vida als blogs, Teresa!

  ResponElimina
 12. Sempre tenim coses per compartir i la poesia sepre m'ha enxampat.
  Un plaer retrobar-nos per aquí, Teresa.

  ResponElimina
 13. Et felicito per tot el què has aconseguit. Jo no sóc escriptora, encara que m'agradaria. Sóc poc blogaire ara. Però m'agrada estar aquí

  ResponElimina