divendres, 19 de gener de 2018

El perfum del 18

El temps passa molt ràpid, aquesta sensació estem farts de viure-la però aquest any que acabem d'acabar, a més a més d'aquesta sensació n'ha deixat una altra (o com a mínim a mi) i és la d'haver viscut un periode de molta intensitat, de fer història, i no qualsevol història no, la Història en majúscula. Diu l'innombrable que els catalans fem coses... i tant que fem coses i n'hem fet de l'alçada d'un campanar, hem estat magnífics, hem estat valents, hem estat lluitadors incansables, solidaris, organitzats, coherents, ferms, hem sigut un exemple i això m'omple d'orgull.
El que passa és que per molt bé que ho haguem fet els resultats obtinguts se'ns han girat molts d'esquena i això fa pupa.
Cal trobar un punt d'inflexió on puguem trobar davant nostre algú amb seny, amb raciocini, amb qui es pugui dialogar i arribar a acords, a punts d'equilibri, a veure i a entendre la realitat tal com és, i a poder prendre decisions lògiques i madures.
Dit així sembla fins i tot fàcil!
A veure quin aroma ens deixa el 2018. D'olor a podrit ja n'hi ha hagut prou. Ara toca un altre perfum!

31 comentaris:

 1. De moment no sembla que aquest 2018 faci una altra olor que el 2017 que hem deixat enrere. Ja veurem si canvia la cosa, però seguim en stand by, i no sé què vol dir això.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Seguint amb la metàfora, et diré que potser encara queda un cul de perfum vell a l'ampolla i la flaire dura i redura fins que finalment s'acabi. I llavors encetarem un nou flascó, amb perfum fresc i nou. A veure si el 31/1 podem desfer-nos del pot vell.

   Elimina
 2. Serà un perfum fresc i jove! I mirarem endavant orgullosos de l'impossible que hem fet possible i amb energia per als propers impossibles.
  A mi m'agrada pensar que serà així.
  I ho anirem compartint!

  ResponElimina
  Respostes
  1. A tu t'agrada pensar així i a tots ens agradaria que les coses anessin així. A veure si els astres s'alinien d'acord als nostres desitjos!!!

   Elimina
 3. Quan alliberin els innocents que tenen tancats a les presons madrilenyes, recuperarem part del perfum que ens han robat: l'aroma de la llibertat.

  ResponElimina
  Respostes
  1. La fragància de llibertat no hi pot faltar en aquest perfum, està clar!

   Elimina
 4. Aquesta pudor de resclosit que ens toca viure és força insuportable. És molt necessari aquest canvi d'aires que dius, tant de bo que aquest 2018 el fem possible.

  ResponElimina
  Respostes
  1. En un moment o altre ha de ser. Mantinguem l'esperança alçada!

   Elimina
 5. Hem de fer possible que aquest nou perfum republicà s'escampi arreu del país.

  ResponElimina
  Respostes
  1. El que més costarà serà escampar la primera flaire. Un cop es comenci tothom voldrà ensumar bé i impregnar-se'n.

   Elimina
 6. Alguna cosa si que està canviant a Catalunya quan el partit més votat es Ciutadans

  ResponElimina
 7. Voto per l'aroma de llibertat!!! És la que més ens fa falta. A veure si tenim sort que la necessitem!

  ResponElimina
  Respostes
  1. I tant Carme! I també alguna altra fragància ens mereixem!

   Elimina
 8. No sé quin deu ser l'aroma de la llibertat, potser olor de roses...Tens raó hem fet moltes coses, hem votat, hem estat valents, però no sé si n'hem pagat un preu molt alt...Tinc ganes que s'acabi el gener a veure com ens en sortim, perquè tenim dret què tot s'acabi bé, oi???

  ResponElimina
  Respostes
  1. Dret en tenim, però com les coses no funcionen com se suposen que han de funcionar, ves a saber el que ens costarà posar-ho tot al seu lloc! Però en fi, no defallim, no podem flaquejar ni un sol moment.

   Elimina
 9. Ho expliques molt bé, ara que si hem d'esperar a algú de fora de Catalunya "dialogant", els donarem prou temps per poder-nos aniquilar abans que el trobem. Hem de tornar a dependre de nosaltres mateixos i seguir endavant. Els bons ideals són de la nostra part, de l'altre només hi ha destrucció i odi. Fem el canvi, caminem amb pas valent i endavant les hatxes.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Això, endavant les hatxes i fins al final, que ho aconseguirem!

   Elimina
 10. Jo soc ben optimista. Ens hem cohesionat força com a catalans, tenim un mapa més ben dibuixat del camp de batalla, per si algú en dubtava, hem descobert que un Estat existent, com l'espanyol, es defensa amb totes les armes i que els altres Estats fan pinya entre ells per defensar les seves quotes de poder. Però l'enemic mostra la seva feblesa quan ha d'usar la força bruta. Algns pensaven que amb la raó ja havíem guanyat. Doncs no, però tenim prou fortalesa i intel·ligència (espero) per afrontar les batalles que vindran fins a la victòria.

  ResponElimina
  Respostes
  1. S'ha demostrat que amb certs rivals la intel·ligència no funciona i el voler fer les coses bé tampoc. L'absurditat i el sense sentit que ha imperat en totes les actuacions del govern espanyol i que ha aconseguit imposar-se ens ha deixat tant descol·locats que nos e pas per on poden més sortir els trets. Espero que s'apunti bé i es faci diana a partir d'ara, que ja va tocant!

   Elimina
 11. Tant de bo! La meva naturalesa no és procliu a l'optimisme. Trobar algú davant (i un altre darrere) amb seny? I com diu el Pons ja veiem com tenim el personal votant. Però me n'alegro de llegir-te i de què ens metaforitzis la vida amb un nou perfum.

  ResponElimina
  Respostes
  1. No ens podem deixar vèncer tant fàcilment. Encara que sembli que hem fet un pas enrere, que només sigui per agafar embranzida.

   Elimina
 12. de moment perfum de mimosa que es de color groc ....dubto que trobem algú amb seny però l'esperança la mantinc

  ResponElimina
  Respostes
  1. Vull confiar que en algun moment el seny s'imposarà a l'absurd!

   Elimina
 13. L'Ignasi té raó.de no estar optimista. No sé com acabarà tot. Hem d'esperar als polítics i alhora reflexiomar,com hi ha una altre part tan nombrosa? No veig que en parli ningú, però ho considero important. Hi ha d'haver un entremig. Una mica més de llum.

  ResponElimina
  Respostes
  1. La llum s'encendrà, ja ho veuràs! No hem trobat el cable adequat per a canalitzar l'energia però ho aconseguirem, tard o d'hora!

   Elimina
 14. Obrim bé les finestres, que puguin entrar sense barreres els aires de llibertat que tant anhelem!

  ResponElimina
 15. Espero que el nou perfum esvaeixi la flaire de resclosit, ranci i fètid que ens ha volgut enrarir l'essència; seguirem i no defallirem... I estic convençuda que podrem gaudir del perfum "Eau de República"!!!

  ResponElimina
 16. Un perfum de llibertat, amb força i seny.
  El que cal és no defallir mai, ni perdre l'esperança.

  ResponElimina
 17. Volem un perfum adult : lliure, potent , assenyat, acollidor, amorós i creatiu.Vaja! El perfum i el millor 2018.

  ResponElimina