dissabte, 10 de gener del 2015

Brindis

Ara que el nadal fuig esperitat pels límits del calendari i amb ell la calidesa d'uns dies, on el jo fuig amb altres que feia temps no vèiem i ens oblidem una mica de qui som, ens anuncien una baixada de temperatures. Feia fred i tornarà a fer fred (em van avisar amics increïbles que havia d'abrigar-me i hauré de tapar-me per no tornar a marxar; prometo no fer-ho). Viu viu. Dono fe que viu. Ho demostra el fred que Viu passa quan ha d'enfrontar-se amb el món exterior. A fora fa fred i farà fred.
Espero que no baixin gaire les temperatures, si més no per poder ignorar la imbecil·litat i l'estupidesa amb què he de conviure, perdó, hem de conviure. Ho dic amb tendresa, si més no, amb la tendresa que requereix haver de suportar certes actituds mesquines. Parlo de governants i de no governants; de governats i de no governats. La imbecil·litat s'esmuny per tots els despatxos i tots els racons per apoderar-se de les ànimes més poc voluntarioses. Posseïts, doncs, per dimonis, Satanàs, el gran cabró, s'ha fet humà en forma d'imbècil. I els carrers, les oficines, les cases i els palaus en són plens. Està arribant la fi dels temps.
Procuro no ser posseït: contemplo, llegeixo, aprenc. Procuro veure en l'altre la meva semblança. Procuro, però amb això últim no sempre puc. La gran farsa: l'educació actual. Escric la frase sense verb, perquè per ser ni és.
Viu viu. Sent. Escolta. Viu veu. Tot ho dic amb un to de tendresa i melangia d'aquell temps que algú va dir que era millor... No sé, però no saber no significa ser imbècil, o almenys no ho crec. Melangia del temps de nadal que ha decidit marxar, com tot passa. Espero que passi la imbecil·litat, fa massa anys que ho espero. Viu beu moderadament; per això, mentrestant, tendre i melangiós, alçaré la copa de cava -una altra manera de passar el fred- per tots aquells i aquelles que resisteixen, per aquella gent bona, que és molta, moltíssima, més que els altres. Per sort. Per tothom, els que viviu: salut!

19 comentaris:

 1. Salut, viu!!!
  Encara que faci fred, podem abrigar-nos. Encara que hi hagi mala gent podem acompanyar-nos, que de gemt bona n,hi ha, com tu dius més que dels altres però els altres es fan notar més.

  No estic gens segura que hi hagi hagut un temps que era millor... En tots els temps hi ha de tot.

  En qualsevol cas, ets aquí participant i jo te'n dono les gràcies...

  UN BRINDIS ABSNS D'ANAR A DORMIR

  ResponElimina
 2. També crec que millors temps no han estat, els humans sempre repetim els mateixos errors i mai aprenem. Com el món, donem voltes i voltes. És questió de trobar-nos, com diu la Carme, amb la bona gent . Podem intentar-ho.

  ResponElimina
 3. No podem lluitar contra els imbècils, només ignorar-los. I anar per a una altra cosa, sent actiu en iniciatives que aportin nous valors.
  Encantada de trobar-te.

  ResponElimina
 4. Jo també brindo per deixar els imbècils de banda i fixar-nos en la bona gent, que n'hi ha força. Salut!

  ResponElimina
 5. Brindo per aquest post que desperta l'enginy d'avançar i viure enmig de les maleses.

  Salut i endavant!!!

  ResponElimina
 6. Algú em va explicar aquest acudit: "No discuteixis mai amb un imbècil. Et portarà al seu terreny i et guanyarà per experiència".
  Doncs això, Viu, envoltem-nos de la gent que ens port aportar coses. Per aquests val la pena seguir lluitant… contra la imbecilitat humana! (sóc contradictori ho sé).

  Encantat d'haver-te llegit, Viu.

  ResponElimina
 7. Els imbècils s'imposen i miren de convertir-nos en imbècils a tots. Per més que diguem que no ho podem permetre, estem perdent. Et veig molt crític, ja t'ho vaig dir, però no és res diferent del que jo he pogut dir al meu darrer post. Em fan sentir tan insignificant que no veig la manera de canviar les dinàmiques, per més que fem. Perquè el pitjor del cas és que em sembla que és igual com siguis, si t'acostes a ells, et tornes com ells.

  ResponElimina
 8. Salut! Encara que, tret d'alguns casos evidents, ser imbècil és subjectiu :)

  ResponElimina
 9. Brindem amb esperança per la bona gent!

  ResponElimina
 10. Salut, Viu! Me n'alegro que no tiris la tovallola :-)

  ResponElimina
 11. Viu, brindem per no trobar-nos mai més els imbècils deixats enrere. Almenys aquests.

  ResponElimina
 12. Sempre n'hi ha hagut i sempre n'hi haurà. Malgrat tot ens en sortirem.
  Salut!

  ResponElimina
 13. Abans la imbecil·litat també hi era, la diferència es que sense internet si no erets famós només la podies compartir en directe. Ara tothom pot demostrar què es imbècil a tot el mon. No es fantàstic el progrés?

  ResponElimina
 14. Intueixo una mica de pessimisme...Temps millors , temps pitjors, jo diria temps diferents...
  I si fa molt de fred. ens abrigarem perquè no se'ns congelin els pensaments que aleshores si que seria greu...
  I jo diria als blocaires el què diu "el forester": sou (som) molt bona gent!!!
  Petonets.

  ResponElimina
 15. D'haver hi ha d'haver de tot. Jo ni m'imagino en un món "perfecte" on tot i tothom fos ideal. Tu si? Altra cosa és que els aplaudeixi. NO!!! Senzillament intento passar d'ells, la ignorància és la millor arma, perquè per la via del raonament segur que no els guanyes. Xin-xin!

  ResponElimina
 16. Resistirem. Els nostres blogs ens ajudaran a resistir als imbècils i a la imbecil·litat que domina aquesta societat. Pot ser que abans els humans estiguéssim més ocupats en aconseguir el bàsic: menjar, vestir-se ... Ara com sembla que ho tenim tot la imbecil·litat es covierte en ocupació

  ResponElimina
 17. Xin-xin per la gent bona, pels que viuen i deixen viure!!

  Salut!! ☺

  ResponElimina